(Μαρ 24, 2024) Açıklamalar Read more...   |    (Νοε 25, 2023) Açıklamalar Read more...   |    (Νοε 23, 2023) Açıklamalar Read more...   |    (Νοε 22, 2023) Açıklamalar Read more...   |    (Οκτ 09, 2023) Açıklamalar Read more...   |   

Στην Ανατολική Μεσόγειο τα δάχτυλά τους στη σκανδάλη. Η περιοχή είναι στα πρόθυρα πολέμου και είναι αδύνατο να πει κανείς εκ των προτέρων πόσο πόλεμος αυτός θα επεκταθεί και ποιες χώρες θα εμπλακούν.

Αυτός είναι ένας πόλεμος λεηλασίας και κλοπής πόρων. Αυτός είναι ένας άδικος πόλεμος. Ο απώτερος στόχος όλων των μερών αυτού του πολέμου είναι να λεηλατήσουν τα υποθαλάσσια κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου. Το κυρίαρχο ζήτημα αυτού του πολέμου είναι το μέγεθος του μεριδίου, που κάθε χώρα θα αρπάξει από τη λεηλασία αυτή.

Κάθε κράτος που προετοιμάζεται για πόλεμο επιδιώκει να πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο της μοιρασιάς και γι’αυτό έχει σε ετοιμότητα όλες τις στρατιωτικές του δυνάμεις, το ναυτικό και τα πολεμικά αεροπλάνα.

Από αυτόν τον πόλεμο των κοιτασμάτων, των λάφυρων και της λεηλασίας, οι εργατικές τάξεις, οι εργάτες και οι καταπιεσμένοι λαοί όλων των εθνών μπορούν να περιμένουν μόνο αίμα, δάκρυα, πόνο και θάνατο.

Όποιο κράτος και ομάδα κρατών είναι ο νικητής αυτού του πολέμου, τελικά η κυβερνώσα αστική τάξη αυτού του κράτους (ή τις ομάδας των κρατών) θα γεμίσει την τσέπη της με δολάρια.

Η εργατική τάξη, οι εργάτες, και οι φτωχοί λαοί θα συνεχίσουν να πολεμούν με την πείνα, τη φτώχεια και τη δυστυχία. Αυτός ο άδικος πόλεμος για τα κοιτάσματα θα βυθίσει τους εργαζόμενους, την εργατική τάξη, τους φτωχούς ανθρώπους περισσότερο στη δυστυχία και τη φτώχεια. Αυτός ο πόλεμος θα οδηγήσει στην αύξηση της ανεργίας και σε ακόμα ολοένα και πιο επώδυνη για το λαό καταστροφή.

Οι αστικές τάξεις όλων των κρατών που βρίσκονται πίσω από αυτόν τον πόλεμο επιδιώκουν να μας ρίξουν σε αυτήν την κατάσταση έτσι ώστε τα ταμεία τους να είναι γεμάτα δολάρια. Γι’ αυτό, θέλουν να χυθεί το αίμα μας και το αίμα των παιδιών μας. Γι’αυτό θέλουν τα παιδιά των αδελφικών λαών να σκοτώσουν το ένα το άλλο.

Αυτά τα ιμπεριαλιστικά-καπιταλιστικά κράτη μιλάνε για τη «δίκαιη κατανομή» του πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου. Αλλά η «δίκαιη κατανομή» μεταξύ ιμπεριαλιστικών-καπιταλιστικών κρατών είναι ζήτημα εξουσίας.

Ένα ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό κράτος ξέρει μόνο έναν τρόπο να αποδείξει τη δύναμή του: μέσα από τον πόλεμο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για αυτά τα κράτη να μετρήσουν τη δύναμή τους.

Γι’αυτό είναι αναπόφευκτο ότι αυτή η διαμάχη μεταξύ των κρατών υπό ιμπεριαλιστική-καπιταλιστική ηγεμονία θα οδηγήσει σε πόλεμο. Εάν όχι σήμερα, τότε αύριο.

Υπάρχει τρόπος να εμποδίσουμε αυτόν τον πόλεμο που θα μας φέρει μόνο πόνο. Είναι ο δρόμος της επαναστατικής ανατροπής των αστικών τάξεων, που είναι η αιτία και οι κύριοι του πολέμου, και η εγκαθίδρυση του δικαίου της εργατικής τάξης και των εργατών.

Ο πόλεμος δεν μπορεί να προληφθεί λέγοντας μόνο «όχι στον πόλεμο». Οι μεγάλες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με αυτό το σύνθημα δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν την κατοχή του Αφγανιστάν, του Ιράκ ή της Λιβύης. Οι αστικές τάξεις της Τουρκίας, της Ελλάδας, της Γαλλίας και των άλλων χωρών που εποφθαλμιούν τους πόρους της Ανατολικής Μεσογείου σαν πεινασμένοι λύκοι δεν μπορούν να αποτραπούν μόνο από ένα αντι-πολεμικό πρόγραμμα.

Μόνο μια επανάσταση μπορεί να τους σταματήσει. Μόνο ο φόβος της απώλειας δύναμης και της μετατόπισής της προς την εργατική τάξη, τους εργάτες, μπορεί να τους σταματήσει. Η εμπειρία από την ιστορία και όλους τους μεγάλους πολέμους το έχει αποδείξει αυτό ξανά και ξανά.

Το κόμμα μας απευθύνει στην εργατική τάξη της Τουρκίας και του Κουρδιστάν αγωνιστικό κάλεσμα στην κατεύθυνση αυτή, την οποία πρέπει να ακολουθήσει το προλεταριάτο της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Κύπρου, της Αιγύπτου και των άλλων κρατών.

Στον πόλεμο αυτό που φαίνεται να πλησιάζει, ας στοχεύσουμε τα όπλα μας όχι στα παιδιά των αδερφών μας, αλλά στις «δικές μας» κυβερνήσεις.

Γνωρίζουμε τι σημαίνει πόλεμος για τις εργατικές τάξεις και τους φτωχούς λαούς. Σε περίπτωση πολέμου, το προλεταριάτο κάθε χώρας πρέπει να εκμεταλλευτεί τις συνθήκες που θα προκύψουν για την ανατροπή με επανάσταση της «δικής» του κυβέρνησης.

Πόλεμος θα σημαίνει ότι οι συνθήκες θα είναι περισσότερο κατάλληλες για την καταστροφή των «δικών μας» κυβερνήσεων, για την καταστροφή της «δικής μας» αστικής τάξης. Ας οργανωθούμε με οδηγό αυτόν τον επαναστατικό στόχο, με τον δρόμο της επανάστασης που μόνη της μπορεί να μας σώσει από τον πόλεμο.

Κάτω ο πόλεμος της λεηλασίας!

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!

 

 

Κομουνιστικου Εργατικου Κομματος της Τουρκιας/Λενινιστικο

Κεντρικη Επιτροπη

11 Σεπτεμβρίου 2020

Main menu el-GR

Login Form