(Μαρ 24, 2024) Açıklamalar Read more...   |    (Νοε 25, 2023) Açıklamalar Read more...   |    (Νοε 23, 2023) Açıklamalar Read more...   |    (Νοε 22, 2023) Açıklamalar Read more...   |    (Οκτ 09, 2023) Açıklamalar Read more...   |   


Οι σοσιαλιστικές Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ έχουν ξεκινήσει μια επίθεση, με την υποστήριξη της Ρωσίας, εναντίον της φασιστικής ουκρανικής κυβέρνησης και των φασιστικών πολιτοφυλακών για να ανακτήσουν το έδαφος που έχουν κλέψει οι φασίστες.


Το ερώτημα ποιος ξεκίνησε τον πόλεμο δεν έχει σημασία. Αυτός είναι ένας πόλεμος ενάντια στο φασισμό στην Ουκρανία και ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που τον υποστηρίζουν. Πάνω απ' όλα, αυτός είναι ένας επαναστατικός πόλεμος.
Το κόμμα μας, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα της Τουρκίας /Λενινιστές, υποστηρίζει τις Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ σε αυτόν τον επαναστατικό πόλεμο και ανακοινώνει ότι στεκόμαστε σε επαναστατική διεθνή αλληλεγγύη μαζί τους.
Το κόμμα μας, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα της Τουρκίας /Λενινιστές, καλεί όλες τις επαναστατικές, κομμουνιστικές και προοδευτικές δυνάμεις, την εργατική τάξη και τους καταπιεσμένους λαούς του κόσμου να στηρίξουν και τις δύο αυτές Λαϊκές Δημοκρατίες.
Αυτό είναι το πιο σημαντικό επαναστατικό, διεθνιστικό καθήκον.

Το κόμμα μας, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα της Τουρκίας /Λενινιστές, καλεί την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τους φτωχούς ανθρώπους της Τουρκίας και του Κουρδιστάν, ως μέρος της παγκόσμιας εργατικής τάξης, να συμμετάσχουν στη στήριξη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ.
Το γεγονός ότι, η αστική κυβέρνηση της Ρωσίας αναγκάστηκε να υποστηρίξει τις Λαϊκές Δημοκρατίες λόγω των εθνικών της συμφερόντων, δεν πρέπει να είναι αιτία δισταγμού. Οι απολογητές του ιμπεριαλισμού στην Τουρκία και σε όλο τον κόσμο, είτε χρησιμοποιούν τη Ρωσία ως δικαιολογία, είτε με κενά λόγια, εγκατέλειψαν το διεθνιστικό καθήκον και υποστήριξαν ότι θα παραμένουν ουδέτεροι.
Στην πραγματικότητα, ως αναγκαίο αποτέλεσμα των δικών της εθνικών συμφερόντων, η Ρωσία έχει υποστηρίξει σοσιαλιστικές, λαϊκές κυβερνήσεις σε χώρες όπως η Κούβα, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και η Νικαράγουα ενάντια στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ λειτουργώντας ως «ασπίδα».
Εάν αυτή η επιχείρηση, που ξεκίνησε από κομμουνιστές και επαναστάτες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ, ενάντια στον ουκρανικό φασισμό και που αμφισβητεί με θάρρος τον αμερικανικό, βρετανικό και γερμανικό ιμπεριαλισμό είναι νικηφόρα, θα είναι μια τεράστια πηγή ηθικής ανάτασης και θα ενθαρρύνει την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους λαούς του κόσμου που υφίστανται καταπίεση κι εκμετάλλευση.
Η νίκη θα σήμαινε ήττα όχι μόνο για τη φασιστική ουκρανική κυβέρνηση αλλά και για τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που αναφέρθηκαν παραπάνω, οι οποίες υποστηρίζουν την Ουκρανία και ενθαρρύνουν τις επιθέσεις της. Έτσι, η νίκη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ σημαίνει νίκη για το παγκόσμιο προλεταριάτο.
Η νίκη τους θα ήταν επίσης ένα σημείο καμπής λόγω του ότι θα ήταν μια ταπεινωτική ήττα για τους ιμπεριαλιστές που εξαπατούν και κλέβουν σε όλο τον κόσμο σαν μια συμμορία κλεφτών. Η αδυναμία τους, ότι μπορούν να νικηθούν, θα ήταν ξεκάθαρη σε όλους και θα επιτάχυνε την κατάρρευση του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος.
Τα τολμηρά βήματα των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ να προκαλέσουν τα ιμπεριαλιστικά κράτη, συγκλόνισαν και εξόργισαν βαθιά όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τα εξαρτημένα κράτη, που δεν είναι τίποτα άλλο από τα «σκυλάκια» τους. Η επίθεση τους έχει αποσυντονίσει. Μέσα στις κρίσεις που έχει προκαλέσει, όλοι οι ιμπεριαλιστές, ειδικά οι Βρετανοί, βγάζουν αφρούς από το στόμα και εκσφενδονίζουν απειλές. Όμως τα ουρλιαχτά τους είναι μάταια. Δεν μπορούν πλέον να φοβίσουν κανέναν.
Η κατάσταση έχει δημιουργήσει σαφείς γραμμές μάχης σε όλο τον κόσμο. Από τη μια πλευρά, οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της ΕΕ ενώνονται με αντιδραστικά και φασιστικά κράτη όπως η Πολωνία, η Ουκρανία, η Λιθουανία, η Εσθονία και η Τουρκία. Από την άλλη πλευρά, οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις της Κούβας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, της Νικαράγουας και της Βενεζουέλας στηρίζονται από δυνάμεις που αναγκάζονται να τις υποστηρίξουν λόγω των δικών τους εθνικών συμφερόντων όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Λευκορωσία. Αυτός ο διαχωρισμός έχει γίνει πεντακάθαρος.
Το κόμμα μας, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα της Τουρκίας /Λενινιστές, ανήκει χωρίς αμφιβολία στην πλευρά που είναι αντίθετη στο ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα.
Το κόμμα μας, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα της Τουρκίας /Λενινιστές, καλεί το προλεταριάτο και την εργατική τάξη της Τουρκίας και του Κουρδιστάν να συμμετάσχουν στο πλευρό της παγκόσμιας εργατικής τάξης, στο πλευρό των επαναστατικών δυνάμεων που αγωνίζονται για την απελευθέρωση της εργασίας.
Ανεξάρτητα από τους λόγους τους, αυτοί που μας καλούν να μην διαλέξουμε πλευρά, υπηρετούν το ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο. Η απελευθέρωση του προλεταριάτου δεν επιτυγχάνεται μέσω της «ουδετερότητας», επιτυγχάνεται με τη διάλυση του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος, με την ήττα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με την καταστροφή της αστικής ηγεμονίας που αντιπροσωπεύει αυτές τις δυνάμεις και με την εγκαθίδρυση της κυριαρχίας του προλεταριάτου.
Ο πόλεμος θα μπορούσε να επεκταθεί. Μια τέτοια εξέλιξη θα έστελνε όλες τις καπιταλιστικές χώρες του κόσμου σε μια οικονομική και πολιτική κρίση, ωριμάζοντας περαιτέρω τις επαναστατικές συνθήκες. Σε αυτή την κατάσταση, το καθήκον του παγκόσμιου προλεταριάτου θα ήταν να χρησιμοποιήσει την προκύπτουσα κατάσταση για να ξεκινήσει μια επανάσταση και να καταστρέψει τον καπιταλισμό.
Μία σελίδα έχει γυρίσει στη νέα αυτή ιστορική φάση που βρισκόμαστε, μια σελίδα στην οποία θα συντριβεί η αστική ηγεμονία και θα εγκαθιδρυθεί η κυριαρχία της εργασίας σε κάθε έθνος.
Οι καρδιές μας είναι με την Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ, την εργατική τάξη αυτών των δημοκρατιών, τους εργαζόμενους και τις κομμουνιστικές δυνάμεις τους!
Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!


Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Τουρκίας /Λενινιστικό
Κεντρική Επιτροπή
24.02.2022

Main menu el-GR

Login Form