(Μαρ 24, 2024) Açıklamalar Read more...   |    (Νοε 25, 2023) Açıklamalar Read more...   |    (Νοε 23, 2023) Açıklamalar Read more...   |    (Νοε 22, 2023) Açıklamalar Read more...   |    (Οκτ 09, 2023) Açıklamalar Read more...   |   

Η εργατικη ταξη, οι εργαζόμενοι και οι καταπίεσμενοι λαοί που είναι θύματα καταπίεσης, εκμετάλλευσης και δουλείας εξεγείρονται σε όλον τον κόσμο κατά του ιμπεριαλισμού, του καπιταλισμού, του φασισμού και των συντηρητικών δυνάμεων και αγωνίζονται για την ελευθερία και την πλήρη απελευθέρωση. 

Ως αποτέλεσμα αυτού του αγώνα που αναπτύσσεται και εντείνεται, μια επαναστατική κατάσταση έχει διαμορφωθεί στη Μέση Ανατολή, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο λαός της Παλαιστίνης δίνει έναν ηρωικό αγώνα κατά του Σιωνισμού εδώ και δεκαετίες. Ο λαός του Κουρδιστάν και της Τουρkίας δίνει ένα διαρκή αγώνα εξίσου εδώ και δεκαετίες κατά του ιμπεριαλισμού, του φασισμού και του καπιταλισμού.

Οι επαναστατικές δυνάμεις και οι λαοί της Παλαιστίνης, του Κουρδιστάν και της Τουρκίας έχουν αποκτήσει μία πλούσια εμπειρία σε αυτό το μακροχρόνιο αγώνα. Αυτή η εμπειρία είναι το θεμέλιό μας στο δρόμο για τη νίκη. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μεταξύ των επαναστατικών δυνάμεων της Παλαιστίνης, του Κουρδιστάν και της Τουρκίας, εκδηλώθηκε ισχυρή διεθνής αλληλεγγύη. 

Οι Παλαιστινιακές επαναστατικές δυνάμεις βοήθησαν το επαναστατικό κίνημα της Τουρκίας και του Κουρδιστάν προσφέροντας κάθε είδους υποστήριξη στις εξόχως απαιτητικές συνθήκες του 1980, της χρονιάς που μετά από πραξικόπημα, έγινε η εγκατάσταση της φασιστικής δικτατορίας. Οι  Επαναστάτες από την Τουρκία και το Κουρδιστάν που πολέμησαν ενωμένοι στο πλευρό των συντρόφων τους από την Παλαιστίνη εναντίον του Σιωνισμού έπεσαν στη μάχη. Οι σύντροφοι Imam Ates, Mustafa Cetiner που έπεσαν στη μάχη ενώ πολεμούσαν τους Σιωνιστές στο Κάστρο Shkeyf που βρίσκεται στο Νότιο Λίβανο, και ο σύντροφος “Υπολοχαγός Ali” (Cevat Saim Celen) που θα μείνει στην ιστορία εξαιτίας του βομβαρδισμού των Σιωνιστών στο Baalkek, αποτελούν τα καλύτερα παραδείγματα της διεθνούς αλληλεγγύης που βασίζεται στην επαναστατική δράση. 

Η διεθνής αλληλεγγύη μεταξύ των επαναστάσεων στις τρεις χώρες είναι ποτισμένη  από το αίμα των επαναστατών της Παλαιστίνης, του Κουρδιστάν και της Τουρκίας.

Τα τελευταία χρόνια, ένας αιματηρός πόλεμος έχει ξεκινήσει στο πλαίσιο των σχεδίων των Ιμπεριαλιστών – Σιωνιστών και των τοπικών συντηρητικών δυνάμεων να βοηθήσουν τις φασιστικές συμμορίες να καταλάβουν Συριακά εδάφη και να εδραιώσουν την εξουσία τους. Ωστόσο, οι λαοί της Συρίας δεν άφησαν τα κοινά ιμπεριαλιστικά – Σιωνιστικά τοπικά  συντηρητικά σχέδια να πραγματοποιηθούν, δίνοντας ένα εξαιρετικό παράδειγμα κοινού αγώνα. Ως αποτέλεσμα αυτού του κοινού αγώνα, τώρα όλες οι δυνάμεις κατοχής είναι στη φάση αποχώρησης από τη Συρία. 

Η αναγνώριση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του Κουρδικού έθνους στη βάση της πλήρους ισότητας δικαιωμάτων θα ενδυναμώσει τον κοινό αγώνα των λαών της Συρίας εναντίον του ιμπεριαλισμού-Σιωνισμού- συντήρησης και κατοχής. 

Οι επαναστατικές δυνάμεις της Παλαιστίνης, του Κουρδιστάν και της Τουρκίας που πολεμούν στον πόλεμο αυτό κατά των φασιστικών συμμοριών, έπαιξαν κομβικό ρόλο στον περιορισμό αυτών των σχεδίων. Ο πόλεμος της Συρίας για μία ακόμα φορά ανέδειξε τη σημασία της αλληλεγγύης μεταξύ των επαναστατικών δυνάμεων στις τρεις αυτές χώρες. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της μεγάλης περιόδου, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου της Συρίας, σημαντική εμπειρία αποκτήθηκε στο πεδίο της διεθνούς αλληλεγγύης, όπως και στα μέσα, τις μορφές και τους στόχους του αγώνα. Η συνδυαστική αξιολόγηση αυτών των εμπειριών από τις επαναστατικές δυνάμεις θα ενισχύσει τις επαναστάσεις μας και θα μειώσει την απόσταση στο μονοπάτι της νίκης. 

Η επαναστατική κατάσταση η οποία προέκυψε σε όλον τον κόσμο και στη Μέση Ανατολή δημιούργησε επίσης τις συνθήκες για μια αλυσιδωτή επίδραση της επανάστασης που θα οδηγούσε στη νίκη.  Το αντίκτυπο κάθε επανάστασης δεν μπορεί να παραμένει μέσα στα σύνορα της χώρας που γίνεται. Το αντίθετο, κάθε επανάσταση που θα φέρει νίκη, θα έχει ένα επαναστατικό αντίκτυπο στην παγκόσμια αρένα και θα επιταχύνει τις επαναστάσεις άλλων χωρών.

Τα επαναστατικά αποτελέσματα, που θα διαμορφωθούν από μια επανάσταση ειδικά στη Μέση Ανατολή, επειγόντως μας οδηγούν να συνεργαστούμε και να καθορίσουμε μια προοπτική για το μέλλον, και να συζητήσουμε μαζί πολιτικούς και πρακτικούς στόχους.

Η διεθνής αλληλεγγύη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη νίκη της επανάστασης στην Παλαιστίνη, το Κουρδιστάν και την Τουρκία. Έτσι, όσο καλύτερα τα κόμματα και τα κομματικά όργανα μας οργανώσουν αυτήν την αλληλεγγύη, τόσο ισχυρότερες θα είναι οι επαναστάσεις μας  και ο δρόμος προς τη νίκη θα γίνει πιο κοντινος.

Τα άμεσα και πρακτικά βήματα που τα κόμματα και τα κομματικά όργανα μας θα αναλάβουν στην κατεύθυνση αυτή θα ενισχύσουν τις σχέσεις μεταξύ των εργατικών τάξεων στην Παλαιστίνη, το Κουρδιστάν και την Τουρκία, θα ενισχύσουν την δύναμη, την πρωτοπορία και την ελκυστικότητα της εργατικής τάξης στον επαναστατικό αγώνα κάθε χώρας.

Η επίτευξη αυτού του στόχου είναι ζωτικής σημασίας για την επανάσταση στις τρεις χώρες. Κι αυτό γιατί ο θρίαμβος της επανάστασης, η πολιτική απελευθέρωση των λαών που ζουν κάτω από καταπίεση και εκμετάλλευση και η επίτευξη της πλήρους απελευθέρωσης εξαρτάται από την ικανότητα ηγεσίας της εργατικής τάξης. 

Η διεθνής αλληλεγγύη μεταξύ των επαναστάσεών μας, θα εξελιχθεί στη βάση της προσφυγής σε επαναστατικές δράσεις και επαναστικά μέσα, όπως και στην περίπτωση των ιστορικών παραδειγμάτων. 

 

Ζήτω η Διεθνής Αλληλεγγύη μεταξύ των Επαναστατικών και των Κομμουνιστικών Δυνάμεων της Μέσης Ανατολής!  

Επανάσταση Μέχρι τη Νίκη!

 

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Τουρκίας/Λενινιστικό

 

Main menu el-GR

Login Form